Kotx, Endlösung, J. Dops Band, Kroepoeks @ Simplon, Groningen 27 June 1981

Henk: Ik zou invallen voor de drummer van No Prove, ‘t was mijn eerste x dat ik wegging met al die luitjes rond Kotx… Ik zal 15 zijn geweest, heel misschien net 16. Bus kwam aan, Gerard Hanekam die helemaal waus was van dagen lang speed en zuipen rende de bus uit en sloeg de eerste de beste jongen die hij zag tegen de grond. En zo ging dat de hele avond, zag iemand in z’n buik gestoken worden, een ander werd met fietskettingen aan barrels geslagen, scheermessen, flessen, ‘t was echt bizar. Ik zat het allemaal aan te kijken samen met Erwin, de broer van Toos die in de Kroepoeks zat. De Kroepoeks lagen overigens volkomen bezopen op ‘t podium onzin uit te kramen, die hebben geen nummer gespeeld. Kotx was fantastisch maar ik heb niet gespeeld, want tegen die tijd was het afgelopen We moesten echt de bus inrennen en die werd bij vertrek flink bekogeld want de versterking was aangekomen. Er is me verteld dat je een redelijk lange tijd beter niet zei dat je uit Rotterdam kwam in Simplon.

Kan me ook nog herinneren dat ik bij de bar was en er een echt enorme dikke (ik neem aan) Groninger naar me toe kwam met in elke hand een bijl en die zei “jij komt toch ook uit Rotterdam???” ik stamelde dat ik weliswaar uit Rotterdam kwam maar er verder niets mee te maken had. Dat was vlak voor we weg gingen allemaal.

Endlösung

Kotx (Rotterdam, The Netherlands)
Endlösung (Rotterdam, The Netherlands)
J. Dops Band (Rotterdam, The Netherlands)
Kroepoeks (Rotterdam, The Netherlands)