Baroeg 40 jaar

2 Posts
2 Users
0 Likes
181 Views
michael@bacteria.nl
(@michaelbacteria-nl)
Admin
Joined: 3 years ago
Posts: 114
Topic starter  

Ik kreeg vandaag van Leo:

Hoi!

Bij deze nodig ik je van harte uit voor de expo 40 jaar Baroeg in galerie erfgoedlab DIG IT UP!

Hier heb ik de afgelopen tijd met veel plezier als curator aan gewerkt.

Wees van harte welkom om te komen kijken!

De expositie loopt t/m 29 augustus
Woensdag t/m zondag van 12.00 tot 18.00

Nieuwe Binnenweg 13b, Rotterdam (voormalig Black Widow)

Hieronder wat meer info, links naar persberichten en ook in de bijlagen van deze mail.

Groet van Leo X-treem/Baroeg

https://digitup.nl/40jaarbaroeg

pers:

https://www.ad.nl/rotterdam/schatgraver-van-stadscultuur-trekt-in-pand-black-widow~ad6deb4a/

https://www.rijnmond.nl/nieuws/1295565/40-jaar-Baroeg-keihard-en-lekker-alternatief-daar-gaan-we-voor

https://nos.nl/regio/zh-rijnmond/artikel/161848-40-jaar-baroeg-keihard-en-lekker-alternatief-daar-gaan-we-voor

https://worm.org/projects/dig-it-up-baroeg-is-40/

EXPO 40 JAAR BAROEG

Het oudste poppodium van Rotterdam bestaat 40 jaar in 2021. Een mooie aanleiding voor een expositie bij galerie & erfgoedlab DIG IT UP. Met talloze affiches, posters, setlists en heel veel archiefmateriaal wordt het verhaal verteld van deze legendarische plek op Zuid.

Baroeg is het enige Nederlandse podium dat al decennia een structureel aanbod biedt van gevestigde, vernieuwende en talentvolle bands binnen de harde en alternatieve genres van de popmuziek. Liefhebbers van (hard)rock, metal, gothic, emo, hardcore, punk, psychobilly, electro en industrial komen veelvuldig aan hun trekken in Baroeg. Naast die hoofdstijlen zijn er allerlei sub-genres en kruisbestuivingen van stijlen die ook regelmatig aan bod komen in het podium.

Baroeg is ontstaan als instelling voor jeugd- en jongerenwerk in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Op 6 mei 1981 werd het huidige poppodium, met een capaciteit van 350 bezoekers, opgericht onder de noemer Stichting Open Jongeren Centrum Baroeg. In de loop van de jaren, zeker vanaf de jaren ’90, werd de podiumfunctie van Baroeg steeds belangrijker. De toenmalige jongerenwerker René Veerkamp durfde het aan om te specialiseren.

DIG IT UP heeft naam gemaakt als belangrijke schatgraver van de Rotterdamse stadscultuur. Onbekend beeld- en geluidsmateriaal wordt ‘opgediept’ en voor altijd ontsloten als uniek erfgoed van de stad. Belangrijk speerpunt is dat de medewerkers van een expositie altijd direct verbonden zijn met het onderwerp. Met Baroeg supervrijwilliger Leo Minderhoud als curator is deze doelstelling weer behaald.

Ook het publiek wordt actief ingezet bij deze expositie. Herken je jezelf op de foto’s, heb je aanvullend materiaal of wil je je herinneringen delen? Voeg informatie toe aan onze online database of vertel je verhaal in de oral history booth. Tijdens de expositie zijn er meerdere activiteiten zoals knutselmiddagen, ‘Vraag het een Baroegiaan’, Fanzinemiddag, muzikale lezing en DJ’s.


Quote
pincheapnnasty
(@pincheapnnasty)
Joined: 1 year ago
Posts: 90
 

Ik kende de oprichtsters van Black Widow uit het Kaasee. In Leiden hebben werkloze punkmeiden ook een tijdje een winkeltje gehad, met steun van, opvallend genoeg, het Christelijk Nationaal Vakverbond.


ReplyQuote

Leave a reply

Author Name

Author Email

Title *

Maximum allowed file size is 10MB

 
Preview 0 Revisions Saved